2011. április 1., péntek

Csokoládés kecsketej szappan

Ha pontosabban szeretném meghatározni, akkor inkább úgy mondanám: narancsos csokoládé egy csipet fahéjjal. Illatában keveredik a sötét kakaó illata a narancs és fahéj illóolajakkal... Amikor elkészült, éppen elgondolkodtam hangyányit az élet nagy dolgain, és majdnem megdézsmáltam az adagolókanálról a még folyékony masszát...

A csokoládépakolások "feltalálása" óta köztudott, hogy miért is jó a csokoládé nemcsak a szemnek, szájnak, de a bőrnek is, de azért pár mondatban összefoglalom én is ezt a tudományt. A csokoládéban rengeteg flavonoid található, ezek hatására a bőr feszesebb, puhább és simább lesz. A csokoládé fehérjéi élénkítik a bőr mikrokeringését, polifenoljai pedig jótékonyan hatnak a ráncokra, vagyis kisimítják azokat. A csokoládé táplálja és hidratálja a bőrt, valamint biztosítja az ásványi anyag utánpótlást. A vízhiányos bőrnek szintén nagyon jót tesz, és használata közben nem csak a testet, de a lelket is kényezteti...

Nincsenek megjegyzések: